Kategoriarkiv: trening

Livelox for nybegynnere (oppdatert)

Siden alle konkurranser foreløpig er avlyst kan vi ikke arrangere løp som vanlig. Men klubben tilbyr treninger hvor poster henges ut i marka. Det blir mye mer spennende med gps-klokke og «livelox».

INNLEDNING

Vi har jo alle sett hvordan flere av klubbens raske medlemmer i fjor la inn gps-sporene sine inn på kartene/løypene vi hadde løpt og kunne følge dem gjennom løypa. I år har dette også blitt aktuelt for en trim-løper som meg, og sikkert mange av dere andre også.

Beskjed fra idrettsutvalget: I år vil løypelegger legge ut nok kart i en pose eller boks et «lurt sted» i nærheten av start og informerer om hvor de kan finnes på facebook i forkant. For disse løpene blir resultatlistene i livelox, så alle som har oppfordres å løpe med gps. Så lenge vi har denne løsningen er det ikke noe jobb å gjøre for løpsleder.

Så da har også jeg kjøpt meg gps-klokke og har prøvd den ut. Etter en halvtimes knoting fant jeg ut hvordan jeg kunne starte og logge en treningsøkt. Jeg gikk meg en tur i nabolaget.

Ønsker du å bruke mobilen istedet for klokke må du installere appen fra livelox. Dette har jeg ikke prøvd selv, men skal i følge nettsiden være ganske lett (By using an app in your smart phone that you carry with you while you run. This way is the most simple method, as you don’t have to do any manual uploading afterwards.). Bakdelen med denne løsningen er at du må løpe/gå med mobilen ute i skogen. Christian Søvik har prøvd mobilappen og har følgende beskjed: Har testet appen (Android telefon). Den var uhyre enkel i bruk. Trenger i praksis bare trykke «start recording», og i det man trykker «end recording» blir resultatet lastet opp til livelox.com, klar for deling.

HVORDAN LOGGE SEG PÅ

Det er viktig å logge seg på med eventor-brukernavn og -passord. Da vil livelox skjønne at du er medlem av B&OI og du vil nyte godt av klubbens abonnement.

HVORDAN HENTE GPS-SPOR OG RESULTATER TIL KLUBBENS ARRANGEMENT I LIVELOX

Logg det først inn med eventorbrukernavn og -passord. Finn rett arrangement under «klubbens arrangementer»

Fin riktig løype under rett arrangement.
Last opp fil.
Finn fila som ligger på klokka som du har plugget i PC-en.

Hvordan hente inn treningsturer. Under «mine aktiviteter» legger jeg til min rute.

Jeg kobler klokken til PC-en og laster opp filen fra klokken til livelox.


Og vipps så hadde jeg fått lagret min første tur.

Jeg har jo ikke ennå helt funnet ut hvordan jeg legger inn mitt spor på en av klubbens arrangementer, men regner med at dette gjøres via «Min klubbs arrangementer», og laster opp fil til rett løp på samme måte som over.

Dette blir gøy!

Share

«Corona-løp» 1 – Ausvika – 21. og 22. april 2020

Da er vi endelig klar for å starte o-sesongen på barmark! 🏃‍♂️

Årets tirsdagsløp kommer, som mye annet, ikke til å bli gjennomført som normalt, i alle fall ikke med det første.

Styret og Idrettsutvalget har laget et felles infoskriv om den nye løpsformen samt noen enkle smitteværnregler som alle deltagere må sette seg inn i. Vi håper alle leser godt igjennom dette før dere setter ut i skogen! 😀

Infoskriv/smittevernregler:

Årets første «løp»/trening arrangeres i Ausvika. Postene henger ute fra i morgen, tirsdag, klokken 18:00 og ut onsdag. Det er fri start og Livelox som tidtaking. Parkering og start/mål er på den store parkeringen i Ausvika. Alle som har mulighet skal printe kart på egenhand.

Påmelding foregår som normalt i Eventor, men for å se treningen må man endre kategori til «alle løp» i terminlisten (se fremgangsmåte i infoskrivet).

Lenke direkte til Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12899

De som ikke har mulighet til å printe kart på egen hand velger dette som et tilvalg i påmeldingen på Eventor (se forklaring i infoskrivet). Hvor jeg legger postkassen med kart deler jeg i kommentarfeltet på klubbens facebook-side ila. morgendagen (tirsdag).

Kartene kan lastes ned via denne lenken: https://www.dropbox.com/sh/24wak2b7yqv5v2q/AADpxNlMuCU9DPKFrK49xMZ2a?dl=0

Jeg håper at alle får en fin økt, at dere har det bra i denne spesielle tiden og at det ikke blir så alt for lenge til vi igjen kan møtes i skogen! 🌳

Share

Samarbeidsavtale mellom B&OI orientering og Stamina

Vi har inngått en samarbeidsavtale med Stamina. Dette er et veldig godt tilbud til B&OI orientering som klubb, og alle våre enkeltmedlemmer.

 • Aktive medlemmer i B&OI orientering får treningsmedlemsskap ved Stamina for 350 kr pr mnd (ord.pris 499).
 • 12 mnd. bindingstid.
 • Innmeldingsavgift 199 kr. (ord.pris 499).
 • Medlemskapene er fullverdige og det betyr at man har tilgang til alle senter-lokasjoner i Norge (43 senter pr tiden).
 • Tilgang til alle gruppetreninger

Share

TRENER 1-kurs Orientering i Bodø! 

TRENER 1-kurs Orientering i Bodø!
Datoer: 11-12. nov. 2017 & 10-11. mars 2018

Unik sjanse! B&OI & Tverlandet er vertskap når Norsk orientering holder kurs i Nordland! INNBYDELSE Trener 1 kurs Bodø (pdf)

Lær mer om miljøbygging i et klubbmiljø, om å lære bort orientering. Lær å planlegge og lede trening, løp & kreativ og artig o-aktivitet. Første steg i Trenerløypa i Norsk orientering!

Målgruppe: Utøvere over 16 år, foreldre & andre voksne. Jenter ? (og unge herremenn ?) samt foreldre til rekrutter (nye & kommende…?) oppfordres særskilt til å delta!

PÅMELDING i eventor.

Les mer på orientering.no.

Share

Medlemsmøte tirsdag 28.mars

Sted Bodin videregående skole.

Foreløpig tidsplan:

 • 1800 utetrening muligheter for å bruke garderobe og evt dusj
 • 1900 Kveldsmat og medlemsmøte i kantina
 • Innhold:
  • Presentasjon av sesonplan 2017
  • Idedugnad for nye bedrifter til tur-om via ordsky-verktøyet menti.com
  • premieutdeling for vintercupen mm
Share

Tirsdagstrening med kveldsmat

TIRSDAG 25.10 kl. 18 -21. Tirsdagstrening & KVELDSMAT. Tema: «Klubben er OSS – hele året. Revitalisere tirsdagtreningene sammen?»

Norsk orientering ??????? leder ei artig trening inne/ute. Vi spiser felles kveldsmat på skolen etterpå.

For å beregne passelig med mat:
Meld deg på via Facebook eller SMS til Eva Helliksrud 971 88 548 før mandag klokka 16

Alle velkommen!

Share