Månedlige arkiver: juli 2020

Saltenkarusell Skjerstad tirsdag 4. august kl.18.00.

Skrevet av Amund Bø Kongsbakk.

Vi ønsker velkommen på o-løp i strålende vakkert terreng i Skjerstad neste uke! Det blir som vanlig 5 løyper å velge i.

– A lang (5,3 km)
– A kort (4,2 km)
– B (2,9 km)
– C (1,7 km)
– N (1,5 km)

Det er et stykke å gå fra parkering til arena og fra arena til start på langløypene (2,5 km), så beregn god tid! Nybegynner og C-løypa har egen start. Det vil være merket til begge startsteder.

Vi sees!

Lenker:

PÅMELDING: https://eventor.orientering.no/Events/Show/13215
PARKERING: https://goo.gl/maps/eXrsGBx7Wuffu55t9
ARENA: https://goo.gl/maps/vc3hJtDDxxJk3V6CA

Share

Over 5000 registrerte stolpejegere i Bodø

I går, 21.7. var det digitalt registrert 5016 stolpejegere, med i alt 146097 stolpebesøk og som gir et gjennomsnitt på 29 stolper per bruker.

Byens mest besøkte stolpe står utenfor Metodistkirken, med stolpene ved Rådhuset og Rensåsen på 2. og 3.plass.

Besøkstall, fordelt på våre kart, viser:

Sentrums mellom 3000-4000

Bodøsjøen 2500-3000

Mørkved 1400-1500

Langåsen/Maskinisten 200-25

Låter 80-110

Kjerringøy sentrum 300-530

Løding, Tverlandet 300-450

Løpsmark/Bremnes  130-230

Besøkstallene er naturligvis avhengig av hvor lenge stolpene har vært tilgjengelige for brukerne. Det fleste kart er gratis, mens Langåsen/Maskinisten og Låter er betalingskart.

Aldersfordeling

Må en kanskje ta med «en klype salt», ettersom brukere står fritt til å fylle inn hva de ønsker som fødselsår mellom 1900 og til og med i år. Det er gledelig at veldig mange barn og ungdommer deltar, jf toppen til høyre:

Besøk pr dato

Antall stolperegistreringer og antall brukere gruppert på dato

Besøk pr ukedag

Antall stolperegistreringer og antall brukere gruppert på ukedag

Share

Påmelding, reise og overnatting NNM 2020 i Sørreisa, 21.-23.aug.2020

Det er nå en måned til Nord Norsk Mesterskap avholdes i Sørreisa. Det kommer til å bli en flott opplevelse. I terrenget der» kan man springe med tøfler», i flg en tidligere landslagsløper som deltok i MG i 1995. Nå er tida inne for å melde seg på, slik at vi kan koordinere reise og opphold. Påmeldingsfristen er fredag 7.august, men flott om dere som skal, melder dere på nå.

Jeg har foreløpig reservert 13 sengeplasser på Krokstadtunet camping, fordelt på en stor hytte med 8 plsser, lita hytta med 3 plasser og ett rom med plass for to. I tillegg er det plass for både campingbil, bobil og telt der. Andre overnattingsmulighter finnes også, men Krokstadtunet ligger sentralt. Det er ingen tilbud om overnatting i skoler eller lignende i år.

Reisen til Sørreisa blir nok med privatbiler, og det vil være flott om vi også kunne få tilbake-melding fra de som kan kjøre slik at transporten kan koordineres. Avreise på fredag 21.8. på morgenen, og retur på søndags kveld.

Klubbens mål må være å stille med med flest deltakere i NNM 2020!

Sørreisa OL fyller 50 år i år, og de er kjent som en klubb som har kvalitet på kart og terreng og løypelegging. Tidligere kart over hele eller deler av løpsområdene, Brekka og Vindingselv, finnes på nettstedet til klubben http://www.sorreisa-olag.no/nnm-2020/

Share

Treningsløyper Valnesfjord Helsesportsenter(VHSS) og i Fridalen, Øvre Valnesfjord

Har lagt inn to treningsløyper som jeg fant på Omaps, den ene er lagt inn slik den var i omaps, den andre er litt endret. Begge er i Øvre Valnesfjord hvor det er flott og vakker natur hele året.

Ved eleveutløpet fra Hømmervatnet, som ligger i løpsområdet. Elva kan tidvis være litt flomstor.

Den ene har start/mål ved Valnesfjrod helsesportsenter hvor parkeringsplassen er avmerket på kartet. Den andre har sart og mål ved parkeringsplassen i Fridalen.

Hadde lastet opp begge løypene i UsynligO,men de er nå slettet ettersom georeferansen til kartet ikke er riktig. Så snart det er rettt, så legger jg ut løypene på nytt i UsynligO.

God tur, i flott terreng hvor snøen nå også er borte. Løp den ene i helga, og stedvis krevende, men lite undervegitasjon ennå.

Tar et lite forbehold om at postbeskrivelsene er fullstending. Gode teningsturer.

Ingen poster er satt ut. Det er også mulig å kutte slik at treningsturen blir kortere.

Share