Månedlige arkiver: mars 2019

Pakkedag for turorientering + kurs

Pakking: 6.mai klokken 18:00 på Bodin vgs. Kurs 22.mai.

Skrevet av Marit Bjørnevik.

Mandag 6 mai klokken 18.00 er det pakkedag av turokonvolutter som vanlig på Bodin VGS. Og vi trenger som vanlig masse hjelp av våre medlemmer

Onsdag 22 mai klokken 18.00 arrangerer klubben kurs i kart og kompass for alle som er interessert. Både nybegynnere og de som trenger litt påfyll. Også her trenger turo-komiteen hjelp av klubbens medlemmer.

Så sett av begge dagene i kalenderen.

Mvh Marit 

Share

Terminlisten for 2019

Da er det snart klart for ny sesong! Spennende ting venter oss.

Skrevet av Anders Kure

Terminlista er klar! To nye Tverlandet-kart. Downhill i sommer. Tomannsstafett. Prioløp i sjeldent terreng. Nattløp ut hele oktober. Stolpejaktløp. Og noen gamle klassikere. Det er bare å sette av flest mulig tirsdager til postjakt i en lang sommer! 


Fantastisk å kunne sette opp ei liste med rundt 50 arrangører. Hvilken byttehandel: du arrangerer én gang, og kan løpe selv 26 ganger.
Mange på lista er forespurt, men ikke alle. Du kan gjerne bytte oppdrag med andre. Meld til meg om det ikke passer, og om du bytter med andre. Så får vi eventuelt en lett justert versjon ut etter påske.

Share

Litt fra Årsmøtet i B&OI Allianse

Ble avviklet på tirsdag 19.3. med 9 til stede. Alliansen ivaretar B&OIs eiendommer som er Skihytta (fra 1898?) og Klubbhuset i Tennisveien.

Spesielt Klubbhuset har vært mye utleid i 2018 (fast leietakere og 21 ganger til andre). Huset er blitt beiset, blitt rundvasket, fått nye kjøkkenfronter og ny varmtvannsbreder og det er foretatt eltilsyn av huset. I 2019 er det nøvendig med videre vedlikehold, ettersyn av tak og behov for nytt gulvbelegg. Dette skal delvis gjøres ved dugnads-jobb som klubbhuset betaler kr 15 per time for, og som tilbys B&OI grupper. Det er et eget klubbhus-utvalg bestående av Veronica Kåring (leder), Hilde Pedersen (økonomi) og med Anne-Lise Dybdahl som medlem. Regnskapet for klubbhuset viste et negativt resultat på ca 6800, inntekter 92700 og driftskostnader 99500 (inkl reperasjon/vedlikeholdsarbeid). Klubbhuset har en egenkapitalkonto hvor det står over 200 000.

Skihytta ved Søløyvatnet har fått nytt kjøkken og vært utleid 9 ganger i 2018, i tillegg til vinterservering fra 27.jan. til 25.mars i 2018. Der er det også vedlikeholdsbehov; isolering av kloakkrør, renovering av toalett og behov for nye vindu og varmeovner. Det er en eget Skihytteutvalg hvor Anne-Lise Dybdahl er leder, med Per Eggesvik som kasserer og Kristin Tennes som medlem. Skihytta hadde et positivt resultat på 4900 i 2018, inntekter fra salg (34800) og utleie (33500), mens driftskostandene utgjorde 63400. På egenkapitalkontoen til Skihytta er det 231000.

Inkl styrets regnskap/resulta, så viser resultatregnskapet for B&OI Allianse en inntektsside på 175700 og kostnadsside på 171000, og et positivt resultat totalt. Styret disponerer sparekontoer hvor det står over 200000. Håkon Johansens Minnefond er blitt overført fra B&OI Friidrett til Alliansen i 2018, og det ble opplyst på årsmøtet at B&OI Friidrett vil ble nedlagt etter 125 årsjubileumet 14.des. 2019 til B&OI. B&OI Langrenn har heller ingen aktive langrennsløpere, men tilbyr Skiposten som aktivitetstilbud.

June Navjord Moltubakk ble valgt til ny leder av B&OI Allianse. Hun jobber hos First Scandinavia, er fra Storkmarknes og lærer (lektorutdannet), og medlem av turn. I styret sitter Anne-Lise Dybdahl (som nestleder) fra friidrett/turn, Anne Marit Isachsen (kasserer) fra langrenn, «vår» Geir Moen fra orientering og Hilde Pedersen fra turn er styremedlemmer. Regnskapsfører for Allianse er Gunn Kaspersen (eget firma).

Det er flott at Geir er med i styret og sikrer våre interesser og andeler i verdifulle eiendommer.


Share

Skadefri.no

Skadefri.no – en ressurs for alle, og et verktøyet for å forebygge skader i idrett. Skadefri.no kan brukes til å forebygging av idrettsskader og opptrening etter skade, sies det fra Senter for idrettsskadeforskning.

I flere år har Senter for idrettsskadeforskning samlet informasjon om de vanligste skadene i mer enn 50 idretter og for 11 forskjellige kroppsdeler på skadefri.no. Øvelsesprogrammene er som forebygger disse skadene er også samlet på mobilapplikasjonen «SKADEFRI», som er tilgjengelig i App Store og Google Play.

De har sett på hvordan skader i idretten oppstår, og hva som forårsaker dem. På bakgrunn av denne kunnskapen har de i samarbeid med Olympiatoppen og særforbund utviklet Skadefri.no. Og nå har de gjort denne kunnskapen om idrettssder og deres forebygging lett tilgjengelig.

Øvelsene på Skadefri.no og i appen er delt inn i tre vanskelighetsgrader, og er presentert med variasjon for å bidra til økt prestasjon, utfordring og motivasjon over tid.
– Skadefri.no passer for alle, uansett nivå. Mange av øvelsene kjenner mange til allerede. Felles for dem alle er at de skal holde deg skadefri, samtidig som de gir god trening.

Forebygging er også viktig etter at man først har fått en skade, for da øker risikoen betraktelig for at den kommer igjen. Og det hjelper som kjent ikke å være god hvis man er skadet.

Derfor spres denne informasjonen til klubbens medlemmer, etter oppfordring fra NIF.

Senter for idrettskadeforskning forteller at halvparten av alle skadene i flere av idrettene kan forebygges. Og det sies at 1 av 5 skader på norske sykehus kommer fra idretten.

Share

Vintercupløp tirsdag 12/3

Start og mål ved Rønvik skole. Start fra kl 18, husk refleks og lykt. A- og C-løyper. Alang på 3,9km, Akortere på 2,9km og C-løype på 1,5km i flg løypelegger Morten T. Det blir ingen innetrening etterpå. Så nå er det bare å kle på seg o-løpstøy og delta. Kanskje lurt med pigger på skoene?

Share