Månedlige arkiver: april 2020

Resultatservice 2020

Vi har jo ikke lov å avholde konkurranser i år (inntil videre), men vi tilbyr løyper til trening med poster som henger ute et par døgn (tirsdag morgen til onsdag kveld).

De av oss som løper med GPS, enten på klokke eller mobil, kan legge disse inn i livelox. Klubben har abonnement, og hvis du logger inn med din eventorbruker får du våre løp opp.

Vi prøver også å lage en liten oversikt på denne hjemmesiden: RESULTATER 2020.

Share

Livelox for nybegynnere (oppdatert)

Siden alle konkurranser foreløpig er avlyst kan vi ikke arrangere løp som vanlig. Men klubben tilbyr treninger hvor poster henges ut i marka. Det blir mye mer spennende med gps-klokke og «livelox».

INNLEDNING

Vi har jo alle sett hvordan flere av klubbens raske medlemmer i fjor la inn gps-sporene sine inn på kartene/løypene vi hadde løpt og kunne følge dem gjennom løypa. I år har dette også blitt aktuelt for en trim-løper som meg, og sikkert mange av dere andre også.

Beskjed fra idrettsutvalget: I år vil løypelegger legge ut nok kart i en pose eller boks et «lurt sted» i nærheten av start og informerer om hvor de kan finnes på facebook i forkant. For disse løpene blir resultatlistene i livelox, så alle som har oppfordres å løpe med gps. Så lenge vi har denne løsningen er det ikke noe jobb å gjøre for løpsleder.

Så da har også jeg kjøpt meg gps-klokke og har prøvd den ut. Etter en halvtimes knoting fant jeg ut hvordan jeg kunne starte og logge en treningsøkt. Jeg gikk meg en tur i nabolaget.

Ønsker du å bruke mobilen istedet for klokke må du installere appen fra livelox. Dette har jeg ikke prøvd selv, men skal i følge nettsiden være ganske lett (By using an app in your smart phone that you carry with you while you run. This way is the most simple method, as you don’t have to do any manual uploading afterwards.). Bakdelen med denne løsningen er at du må løpe/gå med mobilen ute i skogen. Christian Søvik har prøvd mobilappen og har følgende beskjed: Har testet appen (Android telefon). Den var uhyre enkel i bruk. Trenger i praksis bare trykke «start recording», og i det man trykker «end recording» blir resultatet lastet opp til livelox.com, klar for deling.

HVORDAN LOGGE SEG PÅ

Det er viktig å logge seg på med eventor-brukernavn og -passord. Da vil livelox skjønne at du er medlem av B&OI og du vil nyte godt av klubbens abonnement.

HVORDAN HENTE GPS-SPOR OG RESULTATER TIL KLUBBENS ARRANGEMENT I LIVELOX

Logg det først inn med eventorbrukernavn og -passord. Finn rett arrangement under «klubbens arrangementer»

Fin riktig løype under rett arrangement.
Last opp fil.
Finn fila som ligger på klokka som du har plugget i PC-en.

Hvordan hente inn treningsturer. Under «mine aktiviteter» legger jeg til min rute.

Jeg kobler klokken til PC-en og laster opp filen fra klokken til livelox.


Og vipps så hadde jeg fått lagret min første tur.

Jeg har jo ikke ennå helt funnet ut hvordan jeg legger inn mitt spor på en av klubbens arrangementer, men regner med at dette gjøres via «Min klubbs arrangementer», og laster opp fil til rett løp på samme måte som over.

Dette blir gøy!

Share

«Corona-løp» 2 – Mørkvedbukta – 28. og 29. april 2020

Da er det klart for sprint-orientering i Mørkvedbukta.

Viktig informasjon og smittevernstiltak:

Bjørn Tore Winther har laget 2,6 km A-løype (skogssprint), samt 1,5 km C-løype og 1,0 km N-løype.

Påmelding i eventor.

Kart:

Det antas at det blir høy fart siden terrenget er lettløpt og relativt oversiktlig.

Målestokk er 1:4000 og postene står tildels tett, så følg med.

Postskjermene står ute fra tirsdag 28.4 om morgenen til onsdag kveld.

Tidtaking via Livelox.

Kart ligger i boks mot sjøen ved start (plassert mellom betongkum og skilt i steinrøysa). De som har mulighet kan printe kart selv. Kart blir publisert her i løpet av mandag 27.4

Parkering og «samlingsplass»
Share

«Corona-løp» 1 – Ausvika – 21. og 22. april 2020

Da er vi endelig klar for å starte o-sesongen på barmark! 🏃‍♂️

Årets tirsdagsløp kommer, som mye annet, ikke til å bli gjennomført som normalt, i alle fall ikke med det første.

Styret og Idrettsutvalget har laget et felles infoskriv om den nye løpsformen samt noen enkle smitteværnregler som alle deltagere må sette seg inn i. Vi håper alle leser godt igjennom dette før dere setter ut i skogen! 😀

Infoskriv/smittevernregler:

Årets første «løp»/trening arrangeres i Ausvika. Postene henger ute fra i morgen, tirsdag, klokken 18:00 og ut onsdag. Det er fri start og Livelox som tidtaking. Parkering og start/mål er på den store parkeringen i Ausvika. Alle som har mulighet skal printe kart på egenhand.

Påmelding foregår som normalt i Eventor, men for å se treningen må man endre kategori til «alle løp» i terminlisten (se fremgangsmåte i infoskrivet).

Lenke direkte til Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12899

De som ikke har mulighet til å printe kart på egen hand velger dette som et tilvalg i påmeldingen på Eventor (se forklaring i infoskrivet). Hvor jeg legger postkassen med kart deler jeg i kommentarfeltet på klubbens facebook-side ila. morgendagen (tirsdag).

Kartene kan lastes ned via denne lenken: https://www.dropbox.com/sh/24wak2b7yqv5v2q/AADpxNlMuCU9DPKFrK49xMZ2a?dl=0

Jeg håper at alle får en fin økt, at dere har det bra i denne spesielle tiden og at det ikke blir så alt for lenge til vi igjen kan møtes i skogen! 🌳

Share

Terminliste 2020 (med «koronaregler»). [Oppdatert 20.mai]

Følg med på facebook og hjemmesiden i forkant av hvert løp. På grunn av situasjonen med koronaviruset og den pågående pandemien vil det i første omgang arrangert «forenklede løp». Allerede fra midten av mai ser vi en oppmykning i reglene.

«Resultatoversikt» løp/treninger 2020

Stolpejakten, les her.

På grunn av «Koronareglene» blir det ikke vanlige løp med det første, men vi følger anbefalinger fra myndighetene og orienteringsforbundet med tanke på hvordan vi kan gjennomføre. Fra midten av mai ser vi en gradvis opp-åpning, så det er bare å følge med. Det vil være egne innbydelser for hvert løp.

I første omgang blir det forenklede løp der løypelegger henger ut postskjermer på alle poster, samt start og mål. Fra midten av mai er det tidtakning med EKT for de som ønsker (start ml 18-1900). Da blir det fri start iløpet av tirsdag-onsdag før skjermene tas inn igjen. Løypelegger legger ut nok kart i en pose eller boks et «lurt sted» i nærheten av start og informerer om hvor de kan finnes på facebook i forkant. For disse løpene blir resultatlistene i livelox, så alle som har oppfordres å løpe med gps. Så lenge vi har denne løsningen er det ikke noe jobb å gjøre for løpsleder.

Vi håper å komme igang med mer normale løp etterhvert, men må bare vente å se.

Endringer vil sannsynligvis komme.

OPPDATERTE RETNINGSLINJER:

Følgende er hentet fra Norsk Orientering sine retningslinjer:

Dette er også B&OI Orienterings retningslinjer for aktivitet inntil videre.

Egenorganisert trening
Alle fellestreninger er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt. Klubbene kan legge ut sine o-tekniske økter på nett for individuell nedlasting og utskrift, og ikke minst individuell gjennomføring. Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg til smittevern
overholdes. Det skal ikke utplasseres stemplingsenheter, og utøverne skal ikke berøre postskjermene. Det gjennomføres derfor heller ingen felles oppvarming, ingen utveksling av veivalg og strekktider som medfører fysisk kontakt mellom mennesker. Reise til og fra trening må også utføres iht råd fra helsemyndighetene. All publisering av aktiviteten skal inneholde informasjon om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!


Konkurranser
Alle tradisjonelle konkurranser er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt. Enn så lenge gjelder myndighetenes pålegg fram til 15. juni. Med de signaler som gis i media, er det overveiende sannsynlig at perioden med restriksjoner vil bli forlenget utover nevnte dato. Men det er utenfor NOFs beslutningsmyndighet. Ovennevnte aktiviteter vil ved gjennomføring som beskrevet dessuten fjerne belastning fra mer tradisjonelle turstier og utfartssteder. Ved å opprettholde ovennevnte aktiviteter innen de
gitte begrensninger, gir o-idretten sitt bidrag til økt aktivitet, bedre folkehelse og redusert smittespredning.

Share

Bli med på Stolpejakten 2020 i Bodø

Stolpejakten går ut på å finne 50 poster sentralt plassert i Bodø sentrum, ved Bodøsjøen og på Mørkved, ved hjelp av kart.

Stolpejakten pågår fra 5. april til 15. oktober 2020. Det er et gratis tilbud for alle å gå på stolpejakt i sentrum, ved Bodøsjøen og på Mørkevd.

Hver stolpe er merket med et tall, en farge og en postkode i form av en bokstavkode, samt med QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. Fargene angir vanskelighetsgradene på stolpene.

Last ned Stolpejakten-appen gratis fra AppStore eller GooglePlay til din smarttelefon, og ta med deg mobilen og kartet ut på stolpejakt. Skann QR-kodene på stolpene du finner med appen på din mobil. Stolper registrert med appen, synkroniseres med hjemmesiden neste gang enheten er koblet til Internett. Så enkelt!

Kartbrosjyrer er tilgjengelig i postkasse merket med Stolpejakten ved B&OI orienterings materiallagerbu ved Hammarlia, like ved Hunstad barneskole. De som ønsker det, kan inntil videre hente kartbrosjyre for Stolpejakten i Bodø 2020. Den innholder gratiskart som viser hvor stolpene er plassert.

Kartbrosjyren for Stolpejakten 2020 i Bodø, vil også snart kunne hentes på Stormen bibliotek. Den kan du ta med deg ut på stolpejakt for å finne stolpene, de er avmerket på kartene i brosjyren, og så notere bokstavkodene på stolpene. Gå så inn på www.stolpejakten.no når du kommer hjem, og registrer de kodene du har samlet.

De som deltar i Stolpejakten 2020 i Bodø, skal overholde myndighetens pålegg om smittevern. Det er berøringsfri stolpepostregistrering som gjøres ved å bruke Stolpejakten-appen eller ved å notere bokstavkoden. Det er den emkeltes plikt å unngå mulig smittespredning og holde avstand.

Det er også mulig å ta med deg kartet ut på stolpejakt, og noter bokstav-kodene på stolpene du finner i tabellen ved postbeskrivelsene. Send så inn arket med stolpekoder innen 20.oktober til B&OI orientering, Postboks 251, 8001 Bodø, så registrerer vi deltakelse, og du kan bli med i trekningen hvis du har tatt alle stolpene.

Alle som har tatt alle stolpene er med i trekning av premie dersom deltakeravgift på kr 100 er innbetalt til kontonr 0530.41.86862 eller via Vipps 24426 merket «Stolpejakten 2020». Premieutdeling, felles med Tur-O, blir fredag 6.november kl 18 i Mørkvedhallen.

Stolpejakten i Bodø håper vi skal gi deg lyst til å fortsette med postjakt i Bodømarka! Da kan du fortsette med Tur-orientering. Noen tur-orienteringskart kan du kjøpe via Stolpejakten appen.

Tur-orienteringen starter opp ca. 10. mai, og du kan også kjøpe hele tur-o-opplegg på annonserte salgssteder.

Dersom du oppdager feil eller mangler ved stolper, så vennligst meld fra til en av kontaktpersoner i B&OI orientering på tlf.: 90665445/91320665

Stolpejakten er støttet av:

Share

Medlemskontingent 2020

Medlemskontingenten for 2020 er nå sendt til medlemmene på mail og vi ber om at dere betaler den innen utgangen av april.

Klubben benytter NIFs system Klubbadmin til administrasjon av medlemsregisteret og utsendelse/innbetaling av kontingent. Dette systemet forenkler klubbens arbeid knyttet til kontingentinnbetaling og purring, så vi ber om at dere så langt det er mulig betaler kontingenten via Min idrett som det er lenket til i mailen dere har mottatt.  

Dersom det skulle by på problemer for noen av dere å betale via Min idrett, så er det mulig å betale fakturaen på vanlig måte uten å gå via Min idrett, men det medfører noe mer administrasjon for klubben. Dersom noen av dere som har mottatt kontingentkrav, ikke lenger ønsker å stå som medlem i B&OI Orientering, så er det viktig at dere sender beskjed om dette snarest mulig så vi unngår unødvendige purringer.  

Hvis det er noen som ikke har mottatt mail med kontingentkrav og som mener at de skal være registrert som medlem, er det også viktig at dere gir beskjed slik at vi får ordnet opp i dette.  Beskjedene sendes på mail til klubbens maiadresse okonomi.bodo.o.gr@gmail.com 

Kontingent: https://bodo-orientering.no/?page_id=2936

Share