Livelox for nybegynnere (oppdatert)

Siden alle konkurranser foreløpig er avlyst kan vi ikke arrangere løp som vanlig. Men klubben tilbyr treninger hvor poster henges ut i marka. Det blir mye mer spennende med gps-klokke og «livelox».

INNLEDNING

Vi har jo alle sett hvordan flere av klubbens raske medlemmer i fjor la inn gps-sporene sine inn på kartene/løypene vi hadde løpt og kunne følge dem gjennom løypa. I år har dette også blitt aktuelt for en trim-løper som meg, og sikkert mange av dere andre også.

Beskjed fra idrettsutvalget: I år vil løypelegger legge ut nok kart i en pose eller boks et «lurt sted» i nærheten av start og informerer om hvor de kan finnes på facebook i forkant. For disse løpene blir resultatlistene i livelox, så alle som har oppfordres å løpe med gps. Så lenge vi har denne løsningen er det ikke noe jobb å gjøre for løpsleder.

Så da har også jeg kjøpt meg gps-klokke og har prøvd den ut. Etter en halvtimes knoting fant jeg ut hvordan jeg kunne starte og logge en treningsøkt. Jeg gikk meg en tur i nabolaget.

Ønsker du å bruke mobilen istedet for klokke må du installere appen fra livelox. Dette har jeg ikke prøvd selv, men skal i følge nettsiden være ganske lett (By using an app in your smart phone that you carry with you while you run. This way is the most simple method, as you don’t have to do any manual uploading afterwards.). Bakdelen med denne løsningen er at du må løpe/gå med mobilen ute i skogen. Christian Søvik har prøvd mobilappen og har følgende beskjed: Har testet appen (Android telefon). Den var uhyre enkel i bruk. Trenger i praksis bare trykke «start recording», og i det man trykker «end recording» blir resultatet lastet opp til livelox.com, klar for deling.

HVORDAN LOGGE SEG PÅ

Det er viktig å logge seg på med eventor-brukernavn og -passord. Da vil livelox skjønne at du er medlem av B&OI og du vil nyte godt av klubbens abonnement.

HVORDAN HENTE GPS-SPOR OG RESULTATER TIL KLUBBENS ARRANGEMENT I LIVELOX

Logg det først inn med eventorbrukernavn og -passord. Finn rett arrangement under «klubbens arrangementer»

Fin riktig løype under rett arrangement.
Last opp fil.
Finn fila som ligger på klokka som du har plugget i PC-en.

Hvordan hente inn treningsturer. Under «mine aktiviteter» legger jeg til min rute.

Jeg kobler klokken til PC-en og laster opp filen fra klokken til livelox.


Og vipps så hadde jeg fått lagret min første tur.

Jeg har jo ikke ennå helt funnet ut hvordan jeg legger inn mitt spor på en av klubbens arrangementer, men regner med at dette gjøres via «Min klubbs arrangementer», og laster opp fil til rett løp på samme måte som over.

Dette blir gøy!

Share