Månedlige arkiver: april 2018

Saltenkarusellen 1-2018, 1.mai Ausvika / Geitvågen

Årets første Saltenkarusell arrangeres tirsdag 1.mai.

Viktig at så mange som mulig forhåndspåmelder seg via Eventor (for få har gjort det hittil i år, noe som gir mye ekstraarbeid for de som lager resultatlistene etter løpet).

I terminlista står det Ausvika/Geitvågen. Foreløpig har det ikke kommet inn mer informasjon fra arrangør. Start fra 18:00 til 19:00.

Løpet har status som «kort», som vanligvis betyr at den lengste løypa på 6 km ikke tilbys.

Share

Tur- og treningskompis!

Onsdag 23.mai og torsdag 24.mai er det klart for Tur- og treningskompis kurs i Bodø.

Kurset er for alle som liker fysisk aktivitet, gjerne er medlem av et idrettslag eller en friluftsforening, og som ønsker å bidra med å gjøre en forskjell for noen som trenger det.

Prosjektet «Tur- og treningskompis» er satt i gang av Nordland Idrettskrets og Forum for Natur og Friluftsliv, i samarbeid med Valnesfjord Helsesportsenter. Prosjektperioden varer fra 2015- juni 2018, og støttes økonomisk av Gjensidige Stiftelsen og Nordland Fylkeskommune.

Målet med prosjektet

Hovedmålet er å legge til rette for gode mestringsopplevelser innen fysisk aktivitet og friluftsliv for de som har en funksjonsnedsettelse eller trenger bistand til å komme seg ut i aktivitet.

Gjennom prosjektet ønsker vi å skape et tettere samarbeid mellom den kommunale støttekontakttjenesten og de frivillige lag og foreninger innenfor fysisk aktivitet og friluftsliv slik at det skal være lettere for en person med et bistandsbehov å bli en del av et aktivitetsmiljø på fritiden.

Ansatt gjennom støttekontaktordningen

Tur- og treningskompisene blir ansatt og mottar timelønn gjennom den enkelte kommunes støttekontakttjeneste – en lovpålagt tjeneste i alle norske kommuner. De fleste kommuner ønsker at man er fylt 18 år for å kunne jobbe i et Tur- og treningskompis-oppdrag, men yngre ungdommer, med interesse for Tur- og treningskompisoppdrag, oppfordres også til å melde seg på kurset.

Selv om prosjektet retter seg mot støttekontaktordningen er kurset også svært relevant for personer som jobber i kommunale omsorgsboliger, avlastningshjem eller ved institusjon for mindreårige asylsøkere.

Tur- og treningskompis kurset

Kurset går over to kvelder, og er en god blanding av både teori- og praksisøkter. Gjennom kurset vil deltagerne få innblikk i temaer som:

– fysisk og psykisk helse

– motivasjon og veiledning

– praktiske aktivitetsøkter

– enkel ernæring og treningslære

– natur og friluftsliv

Gjennom kurset blir også deltagerne kjent med hverandre, med kommunen, og med lokale lag og foreninger, noe som vil gjøre det lettere å knytte kontakt med et miljø der man kan oppleve sosialt fellesskap gjennom aktivitet senere.

Faglig påfyll og veiledning

De som jobber som Tur- og treningskompis får også tilbud om faglig påfyll påfølgende år gjennom kommunenes oppfølgingssamlinger.

Påmelding til e-post: maria.fouad@fnf-nett.no

Frist: 18.mai

Ta kontakt!

Ta kontakt med prosjektleder Maria Fouad, maria.fouad@fnf-nett.no , om du har spørsmål om kurset eller prosjektet, eller gå inn på facebook siden «Tur- og treningskompis Nordland».

Håper å høre fra dere?

Turhilsen fra

Maria Fouad

Prosjektleder i Forum for natur og friluftsliv i Nordland

Prosjektleder for «Tur- og treningskompis» og «Aktiv nær deg»

Tlf: 9527071

Share

Stolpejakt i Bodø?

Styret har diskutert denne muligheten, og deler noe info.

Prosessen for å få det til, vil være at medlemmer ønsker at O-gruppa tar styringen på en slik etablering i Bodø. Vi må velge ett område/kart første året, fortrinnsvis sprintkart som dekker noe av marka.Kostnad for et område/kart med inntil 50 stolpeplasseringer er kr. 25.000,- + mva. Vi får i år dekket denne kostnaden (eks. mva) gjennom midler stiftelsen, Stolpejakten, har fått fra Sparebankstiftelsen DNB. I tillegg har vi mulighet å få dekket inntil 20 kulturstolper maks. kr. 20.000,-

Er det medlemmer som vil jobbe med dette?

Les mer her: 2018-04-26 Stolpejakt

 

Share

Saltenkarusell 2 – 2018, 24.april Bodø videregående skole

(Beklager at det tok tid å få denne på hjemmesiden, har ligget på facebook noen dager. Websjefen har vært ute på reise).

Skrevet av Marit Johnsen:

Tirsdag 24.april er det klart for Saltensprint 2 fra Bodø videregående skole.
Se parkering, start og mål på vedlagte kartutsnitt. Arena er mellom parkering og mål.
Fri start mellom 18.00 og 19.00
Løypetilbud: A, C og N løype. I tillegg råtasssløyfer for Fart med Kart.

Underlaget er asfalt, grus og gress. Lå litt is igjen et sted nå på torsdag, men regner med at det er borte på tirsdag.

Husk å melde deg på i Eventor innen mandag kl 22, da forenkler du arbeidet for deg selv, løpsleder og tidtakerteamet.

Share

Saltensprint Rønvik skole tirsdag 17.april

Skrevet av Marius Finstad

VIKTIG: Påmelding i Eventor

SESONGSTART 2018

Førstkommende tirsdag (17.) er første løp for sesongen, sprint med arena ved Rønvik skole. Fri start mellom kl. 18-19, oppfordrer flest mulig til å melde seg på via Eventor før mandag 22:00. Arena er øst i skolegården og parkering rett ved arena, se kart under.

Løypetilbudet er A-løype (ca. 2), C-løype (ca. 1,4) og N-Løype (ca. 0,9). I tillegg er det opplegg for rekrutter med Fart med Kart og flere korte N-sløyfer med oppmøte 17:30.

Kartet bestemmer hvor det er lov å springe. A-løypa blir berørt av et forbudt område. Her er det mulig å passere, men ikke tillat. Fair play gjelder. Se under for andre karttegn det ikke er lov å passere.

Anbefaler piggfrie o-sko.

NB! Det er en del snø enkelte steder, spesielt i skolegården og noen plasser er det også særs glatt is. Vær obs på dette. Vil også gjøre oppmerksom på at det er dels trafikkerte veier og oppfordrer alle til å vise hensyn og sunn fornuft mot dem som kjører og oppholder seg på veien.

Velkommen til sesongstart ?

Share

Facebook-feeden fungerer ikke

Facebook-feeden på hjemmesiden, den som viser de fem siste facebookoppdateringene i sidebaren til høyre på hjemmesiden, fungerer ikke lengre på hjemmesiden. Jeg håper det kommer en løsning snart, men enn så lenge så må alle tenke på at de av medlemmene som ikke er på facebook ikke får oppdateringene som legges ut der.

Jeg vil prøve å legge ut flere nyheter på hjemmesiden ut fra det som legges ut på facebook, men jeg får ikke med meg alt. Gi meg gjerne påminnelse om jeg glemmer.

Jeg tror dette skyldes endringer facebook har gjort, som gjør at den plugin-en jeg har installert har sluttet å fungere. Jeg håper at dette fikses snart.

Share