Månedlige arkiver: september 2018

Skoleløp ved Aspåsen skole

En av våre yngre o-løpere, Jakob S Hunstad, er elev ved Aspåsen skole. Han laget ei sprintløype og arrangerte o-løp for klassetrinnet i dag. Det deltok 44 elever, mens 3-4 lærere stilte som medhjelpere og løypevakter. En par av klubbens seniorer stilte som start- og målhjelpere. Flott initiativ av Jakob!

Løypa er vedlagt, og eleven brukte 13-14 min og oppover på løypa, mens prøveløper Johanna H løp igjennom på 9:55 og sjekket at alle postene var på plass.

Vi håper på et nytt skoleløp ved Aspåsen ut på våren 2019.

Påmelding og utdeling av EKT-brikker

Fra starten
Share

Saltensprint 25.september: Grønnåsen skole

Skrevet av Håvard Solbakken:

Hei, da er det klart for løpet imorgen på Grønnåsen skole. Det er mest asfalt/grus løping så anbefaler joggesko. Arena og start er på parkering ved grønnåsen skole. Usikker om vi får opp telt men det er et lite overheng rundt skolen til å stå tørt under?. Det blir A, C og N løype fra 2,5 km til 1 km.

Vel møtt i regnet ?

Share

Saltensprinten 3-2018: Bodøsjøen

Tirsdag 18.september er det klart for årets tredje sprint. Start fra Bodøsjøen skole klokken 17:30.

Parkering på skolens parkeringsplass slik angitt. Oppvarming innenfor den blå ringen. Løp under veien i tunellen for å komme på den andre siden.

Samlingsplass flyttet fra friluftsmuseumet til Bodøsjøen skole. Parker ved angitt sted (P). Pass på at du ikke varmer opp på skolens område da løypene både går her og i skogen. Det er glatt i skogen, så det anbefales o-sko.

Løypene er korte: A 1.6 km, C 1.0 km og N 0.6 km. Start fra 17:30 til 18:30.

Husk forhåndspåmelding via eventor.

Skogsområdene rundt skolen og barnehagene brukes mye, og det kan forekomme stier og tråkk som ikke er tegnet inn på kartet. Vi har forsøkt å markere noen av de tydeligste nye stiene som kommer i «konflikt» med A-løypa. Kommer du helt ut av kurs kan det hende at du møter på stier som ikke finnes på kartet.

Share

Resultater fra PRIO Klubbmesterskap 2018

Da er strekktider og resultatliste klare etter kveldens løp. I strekktidslista er det ryddet bort ekstra poster for de som valgte å gardere, og for de som stemplet kun på feil post, er de tvangstyrt som OK.

Resultatlista er den rangert etter korrigert måltid, og den har en egen kolonne for plassering i selve løpet, og en egen kolonne for plassering i Klubbmesterskapet. Denne lista er laget ved hjelp av «klipp og lim» fra mOtime, så korrigeringer mottas med takk.

Strekktider

ResultatlisteShare

Klubbmesterskap/PRIO

Velkommen til årets store høydepunkt 11.september.

Det ene høydepunktet avløser det neste i høst! Tirsdag 11. september er det prioløp med klubbmesterskap for B&OI. Kun en løype og klasse for alle mellom 13 og 90. Omvendt jaktstart basert på resultatene tidligere i år. Førstemann i mål vinner («alle-kan-vinne-løpet»). Parkering i Maskinisten, arena 1200 meter oppover mot Keiservarden. Startliste er lagt ved under!

Løypa er 3.1 km.

Det tilbys også N- og C-løype.

Husk at det er ca 15 minutters oppovergange fra parkeringsplassen til arena/start. Spennende å se om jeg (Anders Kure) treffer med tidene. En god del stigning i løypa, men også lettløpte partier. Innkomsten er beregnet til kl 18:30. Værmeldinga er god!

Oppdatert med PM: PM om dagens prioløp. Målestokk, startpost, påbudt merka løype fra siste post, macr-o-post:Målestokk 1 : 7500. Det er startpost. Både tidsstart og startpost er merket med trekanter på kartet. Det er merka løype fra siste post til mål. Det er påbudt å følge den. Det er en MACR-O-POST i løypas siste del for å motvirke uselvstendig orientering og skjerpe dramatikken når dere blir slitne. Dvs: Du får ikke oppgitt postkoden (der står «x» i postbeskrivelsen) på den. Det er flere poster på samme type terrengdetalj i nærheten av hverandre, du skal stemple på den som er inntegnet på DITT kart. Du blir ikke diskvalifisert ved feilstempling(er), men får tidstillegg. Årets regler er: stempler du på en av postene, og det er feil, får du 90 sekunders tillegg. Stempler du på 1 gal, pluss den riktige, får du bare 30 sekunders tillegg (altså en «angremulighet» i år). Stempler du på 2 gale, eller 3 poster, får du 90 sekunders tillegg.

Share

INNBYDELSE TIL SALTENDILTEN 22. SEPTEMBER 2018

SALTENDILTEN ARRANGERES FOR 48. GANG

Røde Kors-hytta ved

Sted: Heia, Røde Kors-hytta (Bodø)

Løyper og klasser – Saltendilten (ihht statutter):
Lang løype ca 16 km H19-20, H21-, H35-, H45-
Mellomlang løype ca 11 km D17-20, D21-, D35-, D45-,H17-18, H55-

Kort løype ca 6 km D/H15-16, D55-, D/H65-, D/H 75-
Løype for de yngste ca 4km: H/D13-14, H/D11-12

Det gis anledning for løpere i D/H15-16 og H17-18 til å melde seg opp i én aldersklasse høyere enn sin egen.

Trimklasser:
Trim 16 km, Trim 11 km, Trim 6 km
Trimklassene gir også anledning til å melde på i kortere løype enn sin egen aldersklasse.

Løypene i Saltendilten er jevnt over enklere o-teknisk enn i de fleste andre o-løp. Dette for å gjøre løpet mer attraktivt for utøvere uten mye o-erfaring.

I årets utgave vil det bli fellesstarter. Enkle spredningsmetoder (gafling) i 6, 11 og 16km. Løpere som ikke er medlem i orienteringsklubb tilsluttet NOF kan kun delta i trimklasse.

Løpsleder:     Torkel Irgens, torkel42@gmail.com, tlf. 908 31 739
Løypelegger: Jan Prytz, janfpr@gmail.com, tlf. 918 60 219 og Bjørn Are Stensland, bjornare123@gmail.com, tlf. 915 80 336

Premiering:

I henhold til Saltendiltens statutter og NOFs regler. Deltakere i trimklasser premieres ikke ut over merker/plaketter/statuetter ihht Saltendiltens statutter.

Påmelding:

For Saltendilten skjer påmelding gjennom Eventor.
Løpere ikke er medlem i orienteringsklubb tilsluttet NOF må melde på pr e-post til løpsleder.
Påmeldingsfrist: tirsdag 18. september kl 23.59.
Etteranmelding inntil fredag 21. september kl 18.00.

Oppmøte:

Kl 11.00 på samlingsplass ved Røde kors hytta. Soløyvannet. Merket med o-poster.

Veibeskrivelse. Ta av riksvei 80 på Bertnes, følg Soløyvannsveien til p-plass på Heia.

Startordning:

Fellesstart:
Ca kl 12.00: 11 og 16km

Ca kl 12.15: 4 og 6km

Startkontingent:

Voksne kr 110, barn/ungdom tom 16 år kr 60. Etteranmeldningsgebyr 50 % av påmeldingsavgiften.
Klubbene faktureres. Løpere som ikke har gyldig medlemskap i orienteringsklubb tilsluttet NOF må betale startkontingent kontant før start. Mulig å betale med Vipps.

Tidtaking:

Emit EKT-system. Brikke kan leies. Voksne kr 20, barn/ungdom gratis.

Garderobe:

Våtklut.

Mat/drikke:

Mat og drikkeposter i løypa og på samlingsplass.

Etter løpet vil det bli avslutning med premieutdeling for Saltendilten.

Velkommen til en flott orienteringsdag i Bodømarka.

Share