Månedlige arkiver: juni 2021

Resultater SK-7: Valnesfjord HSS

Vedlagt er resultatene fra årets syvende Saltenkarusell.

Det er flere som har fått disk pga feil eller manglende stempling på post 4/5 i den ene A-løypa, samt at noen også har glemt siste post.

Det kom fram en feilmelding på Kaja Samuelsen Skiri sin brikke, den døde sannsynligvis i løpet av løpet. På de håndskrevne listene står tiden 47:44, som er hennes egen tid på klokka.

Share

Saltenkarusell 7-21: Fridalen/Valnesfjord HSS

Løpet har status «lang», så det blir litt/marginalt lengre løyper enn vanlig.

Leif Magne skriver:

Mange poster i åpne del av terrenget i Øvre Valnesfjord ble satt ut i dag (fredag). God utsikt og kun få partier med undervegetasjon. Mulighet for løping på bergrabber, i (våte?) myrer og på stier. Laveste punkt på 160 moh og høyest på 290 moh i de lengste løypene. Vel møtt til o-løp ved Valnesfjord helsesportsenter på tirsdag 29.6. Husk påmelding på Eventor.

Siste Saltenkarusell før sommerferien arrangeres i terrenget omkring Valnesfjord Helsesportsenter tirsdag 29. juni. Start mellom kl 18-19. For de som kommer fra Bodø, er det enklest å av fra Rv80 og ta veien fra Nordvika over Bringsli opp til Helsesportsenteret. Det blir parkering, oppmøte og registrering ved parkeringsplassen like etter avkjørselen til Helsesportsenteret. 50 m fra P-plass til arena. Start ved brua over elva rett vest for Helsesportsenteret ca 300 meter fra parkering/arena.Kart;1:7500/1:10.000

Det blir A, B, C og N – løyper; A lang 6,5 km, A mellom 4,5 km, B 3 km, C 2,5 km og N 1,8 km

Fine løpsforhold med åpne myrer, lyngheier og åpen skog. Enkelte partier med tettere vegitasjon.Vi ber om at alle registrerer seg i EVENTOR innen mandag 28. juni kl 22. Vi oppfordrer til samkjøring.

Løpsleder Morten Selnes, tlf: 90102326
Løypelegger Leif Magne Eggestad

Share

NNM 2021

Det er nå mulig å melde seg på til NNM i Eventor der fullstending innbydelse ligger. Flott hvis lokale løpere, som er medlemmer av klubben, melder seg på tidlig, ettersom vi også skal sette opp mannskapslister som skal sikre at arrangementet blir bra. For noen vil det kunne bli aktuelt å bidra og samtidig få løpe. Yngre løpere prioriteres til deltakelse. Klubben ønsker å stille med flest mulig løpere, samt gode stafettlag i alle klasser, men noen må være med å arrangere.

Bemanningslisten kommer i nær framtid på hjemmeside og FB.

Share

Fellesstart / 1m-stafett 22.juni: Mjønes

På førstkommende tirsdag blir det treningsløp på nytt kart «Kamelheia» på Mjønes. Kartet er basert på laserdata og fra flyfoto, men det er også gjort en runde med synfaring rundt postene og på den delen av kartet som skal brukes i løpet.

Løpet arrangeres som fellesstart med gafling for A- og B-løypa, med fellesstart 18:15. Prøv å være klar til å starte da! 

FORHÅNDSPÅMELDING

N- og C-løypa har som vanlig fri start mellom 18:00 og 19:00. Det kan bli kø ved registrering og brikkeavlesning så hold god avstand. A, B og C-løypa har «kartbytte» halvveis, men begge kartene er på det samme arket. Merk at posten ved kartbytte er på begge kartutsnittene, så det blir ett ekstra postnummer i postbeskrivelsen. Det er 1:7500 skala på disse løypene og 1:5000 på N-løypa.

Løypelengder: A: 3,7 km, B: 2,7 km, C: 2,0 km, N: 1,2 km

Terrenget består av åpent fjellterreng med mye svaberg, noen partier med tettere skog og noen åpne områder med lyng og myr.

LES DETTE: Det er begrenset med parkering i området, så vi oppfordrer til mest mulig samkjøring. Det er en parkeringsplass nord for arena der det kan være plass til 10-12 biler hvis man parkerer tett. I tillegg har vi fått lov til å parkere ved Mjønesveien 132 (se kartutsnitt under). Der kan vi stå på gresset foran låven på nordsiden av vegen. Hun mente også at det kan være mulig å stå i vegkanten på nordsiden, og hvis det blir fullt de andre plassene kan vi stå ved huset. Vis hensyn og parker slik at det er mulig å passere for utrykningskjøretøy og andre biler.

Mjønes. Fantastisk «nytt» terreng
Parkering og arena
Kartutsnitt
Kartutsnitt
Share

KM helga i Kabelvåg (25.-)26.-27.juni

Det er gledelig at over 50 har gitt tilbakemelding om at de blir med til KM i Kabelvåg.

Alle som skal delta i løpene bes melde på via Eventor, ordinær påmeldingsfristen er 22.juni.

Klubben har bestilt 32 sengeplasser fra fredag til søndag, pluss 13 sengeplasser ekstra fra lørdag til søndag.

Reisemåten til de fleste er klar, familier kjører i egen bil og ferge må de som skal kjøre bestille selv. Det gjøres på www.torghatten.no De som står med ? tegn må avklares nærmere.

7/8 perosner har sørget for overnatting selv, bestlt før eller de bor i campingvogn eller privat.

Her er oppdatert oversikt over påmeldte, samt fordelings på hytter/leilighter

.Klubben kommer til å avbestille hytte 15 for natten fredag til lørdag i morgen 18.6..

Share

Saltenkarusell 6-2021: Mørkvedmarka skole

Velkommen til årets sjette Saltenkarusell, denne gangen i Mørkvedmarka. Kompakt samlingsplass, med start og mål omtrent samme sted, er på Mørkvedmarka skole, nedre del. Se anbefalt parkeringsplass på bildet under. Start mellom 18:00 og 19:00.

Samlingsplass og anbefalt parkering tirsdag 15.juni

Det er jo en liten utfordring for løypelegger å ha start og mål så nært bebyggelse, så noen synes sikkert de første og siste hundre meterne er litt kjedelige, men for de lengste løypene er det nok «bush» og kratt til at de mest kresne også blir fornøyd. Det har vært veldig tørt i marka i det siste, så det har vært meget lettløpt, men med en del regn i helga og neste uke så endrer det seg sikkert litt. Det er en fordel å ha kompass med seg for A- og B-løypene, da retning ut av postene gjerne er viktig når skogen er tett. A- og B-løypene går på vanlig kart med 1:7500, mens N- og C-løypene går på skolekartet, 1:4000 (resynfart og oppgradert denne uka av Arild Hegreberg (takk)).

C-løypa går stort sett i samme trasse som N-løypa, men har et par poster som er litt ut i skogen vekk fra sti. Er det noen 10-13 åringer som er litt «ferske» som skal løpe C-løypa kan det være en fordel å snakke med noen voksne før de drar ut og planlegge/snakke om strekket mellom post 4 og 5. Også N-løypa går litt ut i skogen, på litt smale, men tydelige stier nær bebyggelse. B-løypa har kanskje en post som er en liten utfordring, men med sikre detaljer nært. Husk på «plan B» hvis du roter litt i tette kratt.

Husk: det er ikke lov å løpe gjennom hager. Jeg har prøvd å minne litt på dette ved å markere noen «forbudte områder» på kartet. På kartet for A- og B-løypa kan det være noen unøyaktigheter nært bebyggelse (endrede stier, nye stier/tråkk, sykkelløyper etc). Så hvis du finner noen feil på kartet i starten og slutten, prøv ikke å henge deg opp for mye i det.

HUSK FORHÅNDSPÅMELDING! (Frist mandag 22:00. Dette er viktig av flere grunner, det ene er for å unngå trengsel ved påmelding (korona), i tillegg til at det blir lettere for arrangør å planlegge antall kart, det blir mindre stress for arrangør og mye lettere for de som skal lage resultatlister i etterkant).

Løypelengder:

  • A6: 5.6 km
  • A4: 3.9 km
  • B: 2.7 km
  • C: 1.3 km
  • N: 1.0 km

Løypelegger Arne Kristian Nordhei og løpsleder Marianne Pettersen ønsker hjertelig velkommen.

Slik så det ut for 2 uker siden, men nå har det blitt betydelig tettere.

Share