Saltenkarusell 6-2021: Mørkvedmarka skole

Velkommen til årets sjette Saltenkarusell, denne gangen i Mørkvedmarka. Kompakt samlingsplass, med start og mål omtrent samme sted, er på Mørkvedmarka skole, nedre del. Se anbefalt parkeringsplass på bildet under. Start mellom 18:00 og 19:00.

Samlingsplass og anbefalt parkering tirsdag 15.juni

Det er jo en liten utfordring for løypelegger å ha start og mål så nært bebyggelse, så noen synes sikkert de første og siste hundre meterne er litt kjedelige, men for de lengste løypene er det nok «bush» og kratt til at de mest kresne også blir fornøyd. Det har vært veldig tørt i marka i det siste, så det har vært meget lettløpt, men med en del regn i helga og neste uke så endrer det seg sikkert litt. Det er en fordel å ha kompass med seg for A- og B-løypene, da retning ut av postene gjerne er viktig når skogen er tett. A- og B-løypene går på vanlig kart med 1:7500, mens N- og C-løypene går på skolekartet, 1:4000 (resynfart og oppgradert denne uka av Arild Hegreberg (takk)).

C-løypa går stort sett i samme trasse som N-løypa, men har et par poster som er litt ut i skogen vekk fra sti. Er det noen 10-13 åringer som er litt «ferske» som skal løpe C-løypa kan det være en fordel å snakke med noen voksne før de drar ut og planlegge/snakke om strekket mellom post 4 og 5. Også N-løypa går litt ut i skogen, på litt smale, men tydelige stier nær bebyggelse. B-løypa har kanskje en post som er en liten utfordring, men med sikre detaljer nært. Husk på «plan B» hvis du roter litt i tette kratt.

Husk: det er ikke lov å løpe gjennom hager. Jeg har prøvd å minne litt på dette ved å markere noen «forbudte områder» på kartet. På kartet for A- og B-løypa kan det være noen unøyaktigheter nært bebyggelse (endrede stier, nye stier/tråkk, sykkelløyper etc). Så hvis du finner noen feil på kartet i starten og slutten, prøv ikke å henge deg opp for mye i det.

HUSK FORHÅNDSPÅMELDING! (Frist mandag 22:00. Dette er viktig av flere grunner, det ene er for å unngå trengsel ved påmelding (korona), i tillegg til at det blir lettere for arrangør å planlegge antall kart, det blir mindre stress for arrangør og mye lettere for de som skal lage resultatlister i etterkant).

Løypelengder:

  • A6: 5.6 km
  • A4: 3.9 km
  • B: 2.7 km
  • C: 1.3 km
  • N: 1.0 km

Løypelegger Arne Kristian Nordhei og løpsleder Marianne Pettersen ønsker hjertelig velkommen.

Slik så det ut for 2 uker siden, men nå har det blitt betydelig tettere.

Share