Månedlige arkiver: april 2019

Saltensprinten 2: Tverlandet

Velkommen til sprintløp på Tverlandet tirsdag 30.april! Det er bare to steder man kan løpe orientering: der man har løpt før og der man aldri har løpt. For de fleste vil dette være sistnevnte.

Parkering ved Tverlandet skole (ved kunstgressbanen), ikke den nye Tverlandet skole. Fra parkering til arena er det ca. 400 m å gå sørvestover.

Det er et nytt sprintkart i 1:4000 2 m ekvidistanse. Lettløpt skogsprint med minimalt med asfalt. Graset ligger pent på bakken innimellom spennende kalkspatmarmorberg ved havet. Marmorbergene ved havet har gråtone på kartet. Et par steder kan man krysse over fjæra hvis tidevannet tillater det – det er markert med blå passerbarkant på kartet (svart kant kan ikke krysses). Oppvarming kun mellom parkering og arena. Vel møtt!

Forhåndspåmelding i eventor.

Skrevet av Håvard Berg, TIL

Share

Saltensprinten 1-2019: Bremnes

Sesongstart 23.april. Start fra klokken 18:00-19:00.

Sted: Bremnes Kystfort (på «Nordsia»)

FRA ARRANGØR:

Da er sesongen offisielt i gang!
Første løp går på Bremnes kl 18 neste tirsdag (23.april).

Påmelding gjøres i Eventor før kl 22 på mandag eller ved start.
Link til påmelding: https://eventor.orientering.no/Events/Show/11394

Det vil bli 3 løyper:
– N-løype (1 km)
– C-løype (1,5 km)
– A-løype (2,5 km)

Alle er velkommen!

Hilsen Rasmus og Frode

Share

Nå over 400 stolpejegere i Bodø, neste trinn blir TUR-O

Stolpejaktpostene, 40 i sentrum og 10 på Mørkved, som ble satt ut i april, er blitt godt besøkt. Over 400 deltakere har registrert seg digitalt og det forteller om over 7000 stolpebesøk. Målet vårt er flere 1000 stolpejegere i 2019 og som vil delta på tur-orientering.

Kartbrosjyren for Stolpejakten er tilgjengelig i Stormen bibliotek, Bodø turistinformasjon og Servocetorget Bodø kommune. Dette klubbtilbudet er også tilgjengelig for alle via www.stolpejakten.no. Stolpene er utstyrt med koder og farger, der grønn betyr at stolpen er lett tilgjengelig, blå litt vanskelig, rød middels og sort er «vanskelig».

Bodø og omegns IF orientering tilbyr Stolpejakt som nytt gratis, aktivitetstilbud. Dette er en mulig bypåskeaktivitet som er tilpasset alle.

Stolpejakten går ut på å finne frem til og registrere stolper, ved hjelp av kart. Stolpene er nummert og utstyrt med fargekoder som angir vanskegrad, en bokstavkode og QR-kode. Stolpene kan registreres analogt eller via www.stolpejakten.no ved å skanne QR-koden i appen som er gratis tilgjengelig. Stolpejakten pågår fra 15.april til 1.november.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og eldre, aktive og inaktive, elever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere.

Stolpejakten er et gratistilbud for alle brukere og deltakere. Opplegget er støttet av Bodø kommune og Bodø idrettsråd, og koordineres gjennom Foreningen Stolpejakten som er en allmennyttig forening med mål om å bidra til økt fysisk aktivitet bant folk flest i hele landet.

Kart kan lastes ned via nettstedet www.stolpejakten.no hvor en også finner mer informasjon.

Når alle stolpene er funnet, så vil tur-orienteringen i Bodømarka være en naturlig fortsettelse for å bli endra sprekere i nærmiljøet, og oppleve mer av gleden med orientering i Bodømarka. Årets tur-orientering vil være tilgjengelig fra 17.mai, men salget at Tur-O starter 10.mai og da vil en del tur-O postene være satt ut i marka.

Tur-O konvolutter med kart og klppekort kan kjøpes ved følgende utsalgssteder i Bodø:

Sport 1, Shell Stormyr, Shell Mørkved, Esso Rønvik, Norges Spot og Avisa Nordland.

Kart kan også kjøpe på nettstedet http://turorientering.no/bodo/

Share

Vaktliste april – juni 2019

Vaktlisten for resten av våren er nå publisert.

Sjekk når du har vakt, og spesielt om du har vaktansvaret, og samle troppene i god tid.

Vakta varer fra 1600 til 2115 mandag til fredag

Vaktansvarlig påser og er ansvarlig for:

  • Å fordeles/ organisere vaktene den aktuelle uka. Medhjelperne kontaktes i god tid i forvegen!  
  • At vaktnøkkel leveres fra siste vakt foregående uke, og videre til vaktansvarlig påfølgende uke
  • Å gi enkel opplæring til «nye» vakter
  • Sende kort melding til Åge (pr e-post, helst) om gjennomført vaktuke, spesielt hvis noen reserver kontaktes

Den enkelte er an­svarlig for å bytte med en annen dersom uka/ dagen ikke passer.

Vaktnøkkelen passer til postkassa i gangen i gymbygget på Bodin. Her finnes øvrige viktige nøkler oppbevart!. Ekstra vaktnøkkel finnes hos Per Dalhaug (92426583).

Vaktrommet er første dør til høyre i gymbygget. Her ligger en perm med instruks for vakta og oversikt over leietakere. Her finnes også laminerte etasjekart over Bodin vgs. til bruk på vakta.

Mørkved, 8. april 2019, Åge Mohus (906 65445)

Share

Medlemskontingent 2019

Kasserer Katrine Kalvig har nå sendt ut faktura.

Sannsynligvis må du logge på via Min Idrett for hente fakturaen. For ordens skyld kan det være greit å nevne at denne ordningen gjør kassererjobben enklere. Hvis det er noe som sliter med å finne fakturaen, ta kontakt med Katrine.

Jeg (Arne Kristian) har akkurat prøvd, og etter pålogging på nettsidene til Min Idrett så lå fakturaen klar, og kunne betale «der og da» via nettsiden. Superenkelt.

Share

Medlemsmøte-onsdag 10.april kl 19 på Bodin vgs

Sesongplanleggingen er i rute, og vi ser fram til første sprintløp 23.4. på Bremnes, så derfor inviteres alle til medlemsmøte der det vil bli gitt nyttig info og anledning til å komme med spørsmål.

Forhåpentligvis er nytt og bestilt klubbtøy/løpstøy også ankommet, og det vil bli delt ut av Janne. Programmet ellers vil være:

Ny o-sesong og revidert regnskap v/leder og kasserer

Sesongplan, terminliste og treningsopplegg v/Steve og IRU

Fart-med-kart v/Eirill og Elisabet

Skolesatsing og skolekartdatabasen v/Bamse og leder

Tur-O v/Marit B og Tur-O utvalget

Stolpejakt v/Åge og Marit W K

Felles info.brosjyre v/styret

WOC 2019 i Østfold

Vel møtt, før vi tar påskeferie og deretter kan løpe ute i skogen.


Share