Månedlige arkiver: november 2018

Litt fra kompetansehelga 17.-18.11. 2018


Dette er et nyttig arrangement der WM 2019 fikk mye oppmerksomhet i år. WOC 2019 arrangeres 12.-17.august i Østfold, nærmere bestemt i nærheten av Sarpsborg/Fredrikstad. Det skal være publikumsløp hver dag. Mer info kan leses på www.woc2019.no . Klubben vurderer felles turopplegg hvis det er interesse for det.

Klubbutvikling, strategi, sprintorientering og rekruttering var hovedtema ellers.

Tilknyttet WOC i Østfold jobbes det spesielt mot skolene der, med skolekart og besøk av veiledere som skal sette skolene i stand til å gjennomføre god opplæring og aktiviteter med kart. En kan lese mer om dette på https://skoleorientering.no

Et annet innlegg omhandlet voksenrekruttering, eksemplifisert ved Østmarka ladies, som under mottoet Aldri for sent å begynne med orienteringhadde etablert en damegruppe. De påpekte at o-idrett er viktig, men o-fellesskapet var viktigere, og var opptatt av idrettsrelatert omsorg og viktigheten av å ha det gøy og oppleve o-glede.

Andre klubber hadde klart å skape et sosialt treningsmiljø for voksne nybegynnere, og solgte et treningstilbud, Treningspakken 2018, som bestod av 4-5 treningskvelder, tommelkompass, tur-O-kart og medlemskap. Det skulle være et treningstilbud, ikke kurs, bestående av fysisk og sosiale aktiviteter, med mulighet for læring for friluftsinteresserte som også likte å løpe. Treningspakken ble markedsført via plakat i butikker, på facebook og via venner.

En ivrig stolpejeger fortalte om erfaringer og tanker omkring stolpejakta og tur-O, og viste statistikk som fortalte at antall stolpejegere gikk opp, mens tur-O hadde motsatt trend. Basert på 65000 stolpejegere, med over 3mill registrerte stolpebesøk, dvs 47 stolpebesøk i gjennomsnitt. Vedkommende påpekte at dette var et veldig godt tiltak for bedre folkehelsen, og at konseptet stolpejakten fenget folk på grunn av tilgjengelighet, lav terskel og teknologien som brukes. «GPS bidrar til at jeg lærer å bruke og forstå kart og kompass.» og mange ønsker stolpejakt hele året. Kanskje stolpejakt på vinteren er tingen?

Spørsmålet «Stolper og tur-O i skjønn forening?» ble ikke besvart. Det er nok  fordeler og ulemper med begge konseptene, sett fra en o-klubb. NOF jobber med dette og hvordan vi eventuelt skal få mosjonsorienterere som medlemmer og aktive bidragsytere i o-klubber.

Jens Olav Hessen fra Storkmarknes O-lag fortalte om hvordan de hadde økt fra 0 til 147 medlemmer på 9 år, via arbeid med å bygge merkevare og eierskap, og ved å være stolte av oss sjølve. De samarbeider godt med Sortland o-lag. Klubben bør delta på Vesterålens 2-dagers?

Visjonen til Norsk orientering; Orienteringsglede for alle, bygger på idrettens grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet, og orientering skal favne alle, alle skal føle seg inkludert. Vi skal begeistre alle med aktivitetene våre og vise at vi er stolte av idretten vår. Og vi skal være modige som tørr å prøve nye ting.

Det var eget trener 1 kurs og eget seminar knyttet sprintorientering med tips og verktøy for arrangører, trenere og utøvere.

Alle presentasjoner vil bli lagt på NOFs hjemmeside og bli tilgjengelig for alle.

Følg med på http://www.orientering.no/nyheter/presentasjonene-fra-kompetansehelga/

Vi fikk også prøve VM-labyrinten og delta på Natt-O-jakta.

Share

Innendørsløp og sesongavslutning 20.11. 2018

Alle medlemmer og løpsdeltakere på våre O-løp i 2018, inviteres til sesongavslutning og innendørs o-løp på Nord Universitet, tirsdag 20.11. kl 18-21. Påmelding via Eventor, senest 19.11. Bruk linken
http://eventor.orientering.no/Events/Show/10855

Det vil bli enkelt servering, gryterett og kaffe, og av hensyn til matbestilling må vi vite antallet som kommer. Hvis noen vil spise, uten å løpe, så send meg en melding om det.

Det vil bli gitt litt info om vintertreningsopplegget, pluss en quiz og mange flott bilder fra årets O-sesong.

Vi håper mange har mulighet til å delta. Alle er velkomne!

Innendørsløpet består av ei C- og A-løype, C for nybegynnere på spesialkart. Løypene er ca 1 og 2-2,5km, og går over tre etasjer. Artig og utfordrende løp.

Share