Fart-med-kart 2024

Hvis du lurer på noe om årets «Fart med kart», så får du raskt svar fra Marius Edvardsen, marius@edvardsen.net.

Last ned årets brosjyre (2024)

Info om løp og treninger får man med påmelding til Spond-gruppen med gruppekode STSRR

For info om innmelding og kontingent, se «Medlem» i menyen øverst.

Kort guide for deg som er ny i klubben, last ned her.

FART MED KART: ORIENTERINGSTRENING FOR BARN OG UNDOM

Orienteringstrening for deg mellom 9-12 år som er nybegynner uten tidligere erfaring, og deg som har vært med på o-trening før. Lær om hva et kart er, og om hvordan du kan bruke det til å finne fram. Gjennom lek og øvelser kan du bli kjent med andre, bli trygg, oppleve mestring, og ha det gøy i skog og mark.

UTSTYR/KLÆR/SKO

 
Klær etter vær. Bruk sko og tøy som tåler å bli vått og skittent. O-sko, fotballsko og joggesko går bra, men ikke støvler – de er ikke gode å løpe i.
Etterhvert kan det bli aktuelt å investere i o-drakt og o-sko.Drakter kjøpes gjennom klubben, se under Utstyr i Lagshåndboka, der finnes også link til butikk i Bodø som selger o-sko.
Kompass kan lånes av klubben. Vi tar lånekompass med på treningene. Etterhvert kan det bli aktuelt å anskaffe eget kompass.
Vi anbefaler tommelkompass. Det kjøpes på nett (f.eks. www.idrettsbutikken.no). Venstrekompass passer for høyrehendte.
Kart og tommelkompass holdes normalt i venstre hånd, mens brikke holdes i høyre.
Elektronisk tidtakingsbrikke, EMIT, kan lånes av klubben. Vi tar med lånebrikker på treninger og o-løp. Etterhvert kan det bli aktuelt å kjøpe egen brikke.
Brikke kan kjøpes med rabatt gjennom klubben, eller direkte på nett (www.idrettsbutikken.no).
Andre eksempler på nettbutikker som selger o-utstyr: www.trimtex.no og www.letro.se.
 

OPPLÆRING I ORIENTERING

 
Orientering må læres ute i terrenget. Vår filosofi i forbindelse med rekrutt-treninger/»fart med kart» er lekbasert læring i terrenget.Vi fokuserer på fysisk trening (intervalltrening), og satser på at nødvendig o-kunnskap kommer så og si automatisk gjennom deltakelse.Etterhvert som løperne blir modne fyller vi på med opplæring i o-teknikk.
Litt teori er likevel nyttig, spesielt for voksne. Vedlagt link til powerpointpresentasjon Nybegynnerkurs for voksne.Dette er en grei innføring om hvordan du kan lære deg selv eller andre grunnleggende orienteringskunnskaper.
Nett-orientering – interaktivt o-kurs
Norges Orienteringsforbund laget våren 2009 et interaktivt orienteringskurs.
«Nett-orientering» er et introduksjonskurs i kart og kompass for nybegynnere i klubb, skole og andre interesserte.Kurset tar for seg grunnleggende momenter som kartegn, farger, ledelinjer, holdepunkter osv. på en morsom og lekbetont måte.For mer informasjon om hvordan kurset kan brukes, se lærerguide på startsiden.
 

REKRUTTPREMIERING

Vi premierer o-rekruttene med klubbens løpstrøye – kortarmet og av ypperste kvalitet – for deltakelse på minst 5 O-løp. Løpstrøya kan bare vinnes en gang.

MEDLEMSSKAP I B&OI ORIENTERING

Hva koster det å være medlem? – ikke mye. Oversikt over satser for medlemskontingent se: Om oss/Bli medlem.
Alle medlemmer får dekket både treningsavgift, kart og startkontingenter i alle o-løp.
 
Share