Nå over 400 stolpejegere i Bodø, neste trinn blir TUR-O

Stolpejaktpostene, 40 i sentrum og 10 på Mørkved, som ble satt ut i april, er blitt godt besøkt. Over 400 deltakere har registrert seg digitalt og det forteller om over 7000 stolpebesøk. Målet vårt er flere 1000 stolpejegere i 2019 og som vil delta på tur-orientering.

Kartbrosjyren for Stolpejakten er tilgjengelig i Stormen bibliotek, Bodø turistinformasjon og Servocetorget Bodø kommune. Dette klubbtilbudet er også tilgjengelig for alle via www.stolpejakten.no. Stolpene er utstyrt med koder og farger, der grønn betyr at stolpen er lett tilgjengelig, blå litt vanskelig, rød middels og sort er «vanskelig».

Bodø og omegns IF orientering tilbyr Stolpejakt som nytt gratis, aktivitetstilbud. Dette er en mulig bypåskeaktivitet som er tilpasset alle.

Stolpejakten går ut på å finne frem til og registrere stolper, ved hjelp av kart. Stolpene er nummert og utstyrt med fargekoder som angir vanskegrad, en bokstavkode og QR-kode. Stolpene kan registreres analogt eller via www.stolpejakten.no ved å skanne QR-koden i appen som er gratis tilgjengelig. Stolpejakten pågår fra 15.april til 1.november.

Stolpejakten tar sikte på å legge til rette for å aktivisere både unge og eldre, aktive og inaktive, elever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere.

Stolpejakten er et gratistilbud for alle brukere og deltakere. Opplegget er støttet av Bodø kommune og Bodø idrettsråd, og koordineres gjennom Foreningen Stolpejakten som er en allmennyttig forening med mål om å bidra til økt fysisk aktivitet bant folk flest i hele landet.

Kart kan lastes ned via nettstedet www.stolpejakten.no hvor en også finner mer informasjon.

Når alle stolpene er funnet, så vil tur-orienteringen i Bodømarka være en naturlig fortsettelse for å bli endra sprekere i nærmiljøet, og oppleve mer av gleden med orientering i Bodømarka. Årets tur-orientering vil være tilgjengelig fra 17.mai, men salget at Tur-O starter 10.mai og da vil en del tur-O postene være satt ut i marka.

Tur-O konvolutter med kart og klppekort kan kjøpes ved følgende utsalgssteder i Bodø:

Sport 1, Shell Stormyr, Shell Mørkved, Esso Rønvik, Norges Spot og Avisa Nordland.

Kart kan også kjøpe på nettstedet http://turorientering.no/bodo/

Share