PRIO-løpet 2015 (klubbmesterskapet) 8.september

Tirsdag 8.september er det klart for årets PRIO-løp/klubbmesterskap.

Det blir omvendt jaktstart etter årets resultater og PRI. Det blir nok tett og spennende som vanlig. Stedet er Vatn-vatnet/skiløypa ved Hopen. Offisielle starttider her. Man er selv ansvarlig for å møte opp til sin starttid.

Løypelegger Arild Hegreberg skriver:

Arena som vanlig når det er o-løp fra Hopen; skistadion. Tilnærmet ingen avstand fra parkering og kun 100m til start. Dermed ikke nødvendig å beregne seg tid til å gå langt. Prio-løypa er 3.53 km. Løpbarheten er i all hovedsak god. Motbakker må påregnes. Makroposter i søkk og kav på slutten. En må følge med på kartet for å vinne den gjeve tittelen; klubbmester. Egen C og N-løype.

Om makropost: På en av postene mot slutten oppgis ikke postkoden. Det er flere poster i nærområdet. Stempling på feil post her medfører ikke disk men tilleggstid. Postklynga og utfordringen med å ikke vite postkoden omtales som makroposter.

Årets premie

Årets premie

Det er klubbens egen «fudge factor»-professor, Anders Kure, som er hjernen bak opplegget. PRI står for «Per Rekkedal»-indeks. Han har ut fra alle årets løp beregnet starttid for alle løperne slik at de teoretisk sett skal komme samtidig inn i mål. Vanligvis er det et rotterace inn mot mål, men stort sett er det en ungdom, type gutt, som vinner. På facebook går diskusjonen, hvem vinner i år? Anders Kure analyserer: Blir det andre enn unggutta nå? En statistisk analyse (standardavviket) gir denne favorittlista: Marit B, Svein V, Jon Ø, Reidar A og Åge M. Største utfordrere er deretter denne gruppen: Jon Sivert V, Jakob L, Odd-Ivar S, Terje O, Irene S, Hedda I, Karen M B og Nora I. Det er merkelig at favorittene aldri har slått til før i prioløp.

 

Share