Pressemelding Nordland 3-dagers

Det er med glede og forventning vi inviterer til orienteringsfest på Fauske 19.-21. juni, med et nasjonalt løp: Nordland 3 dagers.
3dagersfinneidFredag 19. juni blir det sprint på et helt nytt orienteringskart på Fauske. Start og mål blir ved Vestmyra skole.
Lørdag og søndag 20.-21. juni blir det langdistanse og mellomdistanse på et resynfart kart over Finneidfjellet. Dette er et veldig flott orienteringsterreng. Arena blir Finneid skole. Løypelegger er Håvard Berg (fra Tverlandet IL) som også har resynfart kartet.
B&OI orientering har markedsført Nordland 3 dagers som en nasjonal begivenhet, og responsen er veldig god. Allerede er en landslandsløper – Bjørn Ekeberg (Tyrving IL) og flere toppløperere i norgestoppen påmeldt.
I tillegg kommer 4x verdensmester Tore Sagvolden (Østmarka OK). Der er også påmeldt løpere fra svenske og finske klubber.
Dette blir en god generalprøve for o-løperne som skal delta i Norgesmesterskapet i orientering i 2016, der både NM i langdistanse og NM stafett skal arrangeres i Klungsetmarka, på Fauske, 8-11. september 2016.
B&OI orientering har inngått et gjensidig samarbeid med langrennsgruppa i Fauske IL om NM uka i orientering og Hovedlandsrennet på ski i 2016, bl a med utveksling av mannskaper.
Nordland o-krets har et langsiktig ønske om å øke orienteringsidretten i Indre Salten. Derfor arrangeres Nordland 3 dagers på Fauske i år, og 2 av 4 løp under Norgesmesterskapet i orientering i 2016 skal være på Fauske, under den såkalte NM uka.
Nordland 3 dagers vil sette Fauske på Norgeskartet mht spennende o-løp denne sesongen.
Med hilsen
Torkel Irgens
Leder i B&OI orientering
Mob 90831739
Share