Saltendilten for 50.gang for Bamse!

Saltendilten er et langdistanse orienteringsløp som i år kombineres med KM ultralang. Det gjennomføres på søndag 18.september med start ved Bueskytebanen ved Søløyvatnveien Mål er ved Skihytta. Løypelegger er Ola Svahn.

Saltendilten ble første gang arrangert i 1971. Gjennom mange år var det tradisjon med start ved Vatn Vatnet og med mål i byen, med matstasjoner på Erlingbu og ved Skihytta og med kartbytter underveis. Løpet har tradisjonelt vært et tur-o-løp med relativt lett orientering. Det har samlet mange løpere opp gjennom årene; turorienterere, mosjonister, langløpspesialister, skiløpere, militære og «vanlige» o-løpere. Ansgar Pettersen fra Valnesfjord og Carl Bamse Bjørseth tronet lenge i lag på toppen av deltakeroversikten, med ikke ukjente Per Rekkedal like bak.

Nå er det bare Bamse på toppen, og hans store mål for denne sesongen er å fullføre Saltendilten for 50.gang! Det er litt av en prestasjon og sesongmål!

Vi håper mange benytter muligheten til også å delta i år, og ikke minst heie fram Bamse og de andre som kommer i mål etter nok et gjennomført Saltendiltløp på søndag. Mulighet for kjøp av kaffe mm.

De er heller ikke for seint å melde seg på,via Eventor, og hvis du ikke tenker å løpe så kan du ta en søndagstur til B&OIs Skihytte ved Sølyvatnet og hei på løperne som komme i mål.

Share

Comments are closed.