KM stafett lørdag 29.august for alle

Skrevet av Anders Kure

Helga 29.-30-august er det KM stafett på lørdag og KM ultralang / Saltendilten på søndag. Sted: Skihytta ved Soløyvatnet, altså: ikke langt hjemmefra. Se hele innbydelsen på Eventor.

Stafetten har start kl 14:00 på lørdag. Det blir også individuell nybegynnerløype.

2015_KMstafettJeg har rollen som oppmann for stafettlagene, og har gleden av å sette sammen lagene. KM stafett har bare en klasse, og det er visse krav til sammensetningen. For å motivere flere klubber til å stille lag, og for å inkludere de yngste enda bedre i stafetten, er reglene endret til at det er 3 etapper med forskjellige nivå. Reglene: se innbydelsen eller bildet nedenfor (fra www.nook.no), men i tillegg til reglene på bildet, er det også bestemt at minstekravet til «sein løper» oppfylles med løper i D/H 17C, dvs voksen løper som ikke tidligere har løpt A-/B-løyper (bare sprunget 2km i Saltenkarusellen). Reglene gjør det nødvendig å få med mange av de yngste rekruttene fra 11 år på 2.etappene, så vi kan stille mange lag! Jeg gjetter på at vi kan stille 15 lag?

Vi satser på samme strategi som tidligere: setter sammen ett/to/tre toppede lag som er tilstrekkelige gode til å slå Mo og Tverlandets lag, og fordeler løperne på alle de andre lagene etter PRI-indeksen slik at de blir jevngode og kan konkurrere med hverandre. Da kan alle oppleve en «stafett-spenning». Det blir en liten symbolsk premie til det beste av våre «B-lag».

VIKTIG

For at jeg skal kunne sette sammen jevne lag, må jeg vite hvem som blir med, og hvem som ikke blir med. Bestem dere (innen en uke hvis vi skal holde vanlig påmeldingsfrist – men i hvert fall seinest onsdag 26.august) og gi meg beskjed. Jeg tenker at jeg må ha lagene klare torsdag 27.august. Hvis vi får løpere «til overs» i forhold til lag-reglene, kan vi sette sammen lag som ikke oppfyller kravene, men de kan ikke bli premiert. Alle kan få løpe!

hilsen Anders Kure

tlf 995 18742

Share