Nord Norsk Mesterskap 2021 – 13.-15.8.2021 i Bodø

Klubben står som arrangør av NNM i orientering 13.-15.august. Det er urbant sprintløp på Mørkved på fredag, langdistansen og stafetten går i Vatnlia

Arena og mål er ved Bodin vgs på fredag, mens Sjunkhatten leirskole, i Vatnlia, er arena på lørdag og søndag.

Første ordinære start er kl 19 på fredag, mens langdistansen starter kl 11 på lørdag og stafettløperne kl 0930 på søndag.

Løypeleggere er Anders Kure på sprinten, Arild Hegreberg på langdistansen og Heidi Jensen og Jakob Kalvig Skogan på stafett og individuelt på søndag.

Den urbane sprinten går i boligområder, med innslag av skog og gressmark. Det gir mulighet for stor fart.

Langdistansen går i mer typisk nordnorsk orienteringsterreng med detaljrike områder og åpnet terreng med myrer og banke berg. Det ryktes om noe tungløpte myrer grunnet mye regn. Lengste løype i langdistansen er litt over 10 km.

Stafetten går i noe av det samme terrenget som langdistansen..

Det er forhåndspåmeldt 121 på fredagens sprint og 133 på langdistansen på lørdgag..Klubbene BUL Tromsø, Sørreisa, Mo OK og B&OI stiller med mange løpere, og det deltar løpere fra Alta i nord til Tønsberg i sør.

Bodøs mest kjente o-løper, Carl Henrik Bjørseth, som har oppnådd to sølvmedaljer og en bromsemedalje i VM i orientering, på langdistanse og stafett er påmeldt og stiller til start i H21. Det vil bli spennende å se hvordan han vil gjøre det i møte med yngre løpere i årets NNM..

Carl H Bjørseth, som før trente for å løpe orientering, men som nå løper orientering for å trene. (Fra OPN.no)
Share