Til forsiden
7.juni 2007 VELKOMMEN TIL PRI-ORIENTERING
Av Anders Kure

Pre-o, micr-o og macr-o finnes allerede, men nå innføres PRI-o i orienteringssporten! Løypeleggerne Bamse og Anders har nå tenkt seg ferdig, og klekket ut årets sprekeste o-løp!

Innbydelse til Saltenkarusell nr 6,

PRI-o løpet på Bestemorenga tirsdag 12.juni.

Startlista, trykk her (excel). Les mer om løpet under!
Forklaring til startlista: Ark nummer 2 i arbeidsboka (excel) er selve startlista. Ark nummer 1 er beregningsgrunnlaget. Her står PRIen for løperne, samt ulike starttidspunkter avhengig av hvilken løype du velger. Hvis noe er uklart, send en mail til Anders Kure.


Dette blir spesielle saker! I dette spesielle løpet rendyrker vi to prinsipper:

1. tøff konkurranse løper mot løper, mye tøffere enn en stafett, du konkurrerer "mann mot mann" mot alle
2. spennings- og underholdningsvennlig.

Det blir en unik mulighet til å skaffe seg mange Saltenkarusell-poeng! Alle kan få mange poeng denne gangen! Det blir et tett oppgjør med spennende dueller og mange konkurrenter rundt postene! God stafett-trening! 50 løpere i tre løyper i mål samtidig? Det blir gjettekonkurranse med premie!

Prinsipper: Jaktstart hvor de beste løperne starter sist. Førstemann i mål får 1000 poeng. Deretter 1 poeng i trekk per 3 sekunder bak, som vanlig. Jaktstarten gjelder 3-, 4- og 6km løypa. De to andre løypene har vanlig start og inngår ikke i PRI-o. Rekkefølgen for jaktstarten er basert på PRI, som gjør at alle løperne i de tre løypene konkurrerer sammen. Finn starttiden din i startlista, og møt opp i tide. 200 meter å gå til start. For noen løpere kan flere løyper være aktuelle (f.eks. kan Torbjørn løpe 4 km eller 3 km). Da inneholder startlista en starttid for deltakelse i den ene løypa, og en starttid for deltakelse i den andre løypa. Første start er kl 18.00.49, men de fleste starter mellom kl 18.15 og kl 18.45. Løpere som kommer for seint til start starter når de kommer, men da ligger de dårligere an i jaktstarten. Beregnet innkomst er kl 19.20. Hvis alle løper som normalt (i henhold til sin PRI) og etter stipulert km-tid, kommer alle 50 løperne i de tre løypene i mål samtidig! Dette blir publikumsvennlig, så ta med slekt og venner for å se på. Løypene har noen felles strekk, men også noe gafling. (Publikum kan øve seg som o-publikum ved å se på http://www.youtube.com/watch?v=fLpqHwKH2-4&NR=1 , men vårt PRI-o løp bli garantert mer spennende. Dere vil kunne se løperne underveis også.)

Tippekonkurransen: før start kan man fylle ut tippekupong med hvem man tror blir de 5 første i mål. Premie: fra B&OIs gamle kleskolleksjon. Tips må leveres før start. Beregn derfor 10 minutter ekstra tid ved oppmøte. Hint: løpere med ufortjent dårlig PRI hittil i sesongen har kanskje et potensiale de ikke har vist ennå, og kan slå grusomt til i PRI-o. Løpere med svake konkurransenerver eller løpsstyrke, og med god PRI, kan kanskje bli vippet av pinnen i den tøffe konkurransen. De først startende kan kanskje løpe uforstyrret og komme aller først i mål, eller kanskje bli kjempenervøse av alle som jakter bakfra. De sist startende resignerer kanskje fordi det er så langt frem, eller de motiveres mer og mer av å ta igjen løpere. Hvem vet? Tippekonkurransen kan gjerne diskuteres på klubbsidens forum. Her kan man legge ut gode tips eller villede de andre tipperne før løpet. Velkommen alle til årets PRI-o! Sjekk starttida di på forhånd på klubbens hjemmeside, www.bodo-orientering.no. Møt i tide for å gi ditt tips i gjettekonkurransen og rekke starten din. Studer startlista på forhånd. Eventuelle helgelendinger og nye løpere uten beregnet PRI kan vennligst melde seg på forhånd til andeku@online.no eller tlf 995 18742.

hilsen Anders Kure