IDRETTSSJEFENS OPPSUMMERING AV NNM 2009

AUGUST 2009, Arild Hegreberg, B&OI Orientering

I fredagens sprint imponerte Heidi Jensen med et flott løp og seier. Resultatet var ikke uventet da Heidi har løpt bra i det siste. For øvrig var det mye stang ut i sprinten der seiersvante Håvard og Petter begge måtte ta til takke med bronsemedaljer. For Petters del var ei skadet tå mye av årsaken til dette. Carl Henrik løp sterkt og ble nr. 2 i H21.

Lørdag var det langdistanse. Her tok B&OI hele 15 medaljer, hvorav 6 i gull. Dette klarte vi uten klare medaljekandidater som Petter og Håkon som begge stod over pga skade. Håvard var igjen på vinnersporet. Øvrige vinnere var veteraner (40+). Sterk innsats også av Carl Henrik og Heidi som tok hver sin sølvmedalje i de gjeveste klassene H21 og D21.

Under søndagens stafett hadde vi lag som var i stand til å ta medalje i alle klassene, selv om vi kanskje ikke var de største favorittene i noen av dem. NNM-stafetten i H15 har vært mye dominert av Bul-Tromsø og Nordreisa de seinere år, bare avbrutt av B&OI innimellom. I år klarte vi det igjen. 2. plassen i gutteklassen var også svært gledelig. Vi har flere gode gutteløpere enn Petter som også her stod over pga skade. Endelig klarte også H135-laget å komme gjennom uten å bli disket og da ble det 3.plass. Fin 3.plass også til jentelaget.

Jeg tror det må være svært lenge siden B&OI har hatt såpass stor uttelling i antall medaljer i NNM. Laginnsatsen i fredagens sprint var noe skuffende, men når det ble skikkelig orientering i skogen fikk vi virkelig vist at vi kan mer enn å stille med mange deltakere.

Det kan for øvrig bemerkes at Arild har vært fast inventar på klubbens 1.lag i seniorstafetten i NNM siden 1982. Dette var første gang med svakeste etappetid på laget og neste år er Petter junior. Kan det ligge an til degradering til H135-stafett eller et 2.lag til neste år ?

Bilder er lagt til under, fotograf er Ida Hegreberg.