Skadefri.no

Skadefri.no – en ressurs for alle, og et verktøyet for å forebygge skader i idrett. Skadefri.no kan brukes til å forebygging av idrettsskader og opptrening etter skade, sies det fra Senter for idrettsskadeforskning.

I flere år har Senter for idrettsskadeforskning samlet informasjon om de vanligste skadene i mer enn 50 idretter og for 11 forskjellige kroppsdeler på skadefri.no. Øvelsesprogrammene er som forebygger disse skadene er også samlet på mobilapplikasjonen «SKADEFRI», som er tilgjengelig i App Store og Google Play.

De har sett på hvordan skader i idretten oppstår, og hva som forårsaker dem. På bakgrunn av denne kunnskapen har de i samarbeid med Olympiatoppen og særforbund utviklet Skadefri.no. Og nå har de gjort denne kunnskapen om idrettssder og deres forebygging lett tilgjengelig.

Øvelsene på Skadefri.no og i appen er delt inn i tre vanskelighetsgrader, og er presentert med variasjon for å bidra til økt prestasjon, utfordring og motivasjon over tid.
– Skadefri.no passer for alle, uansett nivå. Mange av øvelsene kjenner mange til allerede. Felles for dem alle er at de skal holde deg skadefri, samtidig som de gir god trening.

Forebygging er også viktig etter at man først har fått en skade, for da øker risikoen betraktelig for at den kommer igjen. Og det hjelper som kjent ikke å være god hvis man er skadet.

Derfor spres denne informasjonen til klubbens medlemmer, etter oppfordring fra NIF.

Senter for idrettskadeforskning forteller at halvparten av alle skadene i flere av idrettene kan forebygges. Og det sies at 1 av 5 skader på norske sykehus kommer fra idretten.

Share

Comments are closed.