Nedoverbakkeorientering / Saltenkarusell 18.august

Tirsdag 18.august er det nytt Saltenkaruselløp, denne gangen «down hill». Det vil si at starten er på en topp, og mål er i bunnen av bakken.

Forhåndspåmelding i eventor.

Start fra klokken 18:00 til 19:00.

Samlingsplass er Bestemorstua ved Bestemorenga (hytta er ikke åpen). Det er også her påmeldingen skjer (ikke ved start øverst på Junkerfjellet).

Arne Kristian Nordhei er løypelegger, Jørund Eldevik er løpsleder.

Starten er fra toppen av Junkerfjellet, og vil bare være delvis merket (send sms til Arne Kristian om du er usikker, 99637475). Se også nærmere beskrivelse under.

Nybegynnerløype vil være fra Bestemorstua. Fra toppen av Junkerfjellet vil det være 3 ulike løyper:

  • C-løype på 2.1 km
  • B-løype på 2.7 km
  • A-løype på 3.7 km

Tre korte, raske og ganske enkle løyper, med mest «bush» i den lengste løypa. Neste post ligger stort sett lavere i terrenget enn forrige post (et par små unntak for den lengste løypa).

Arena

Arena

Klikk på bildet for å få se det i full størrelse. Bestemorstua midt på bildet er samlingsplass og påmelding. Blå pil viser veien mot start. Følg den asfalterte veien noen få hundre meter før grusveien går opp mot Junkerfjellet (her vil det henge en o-post). Med vanlig rask gange tar det ca 30 minutter. Det er ikke anledning til å ta snarvei opp via skiløypene da man da kommer midt i løypeterrenget. Det røde skraverte området vil være merket forbudt område på kartet fordi denne delen av terrenget ikke stemmer overens med kartet etter vinterens ombygging.

Her må du gå/løpe for å komme til start, ca 2.5 km.

Her må du gå/løpe for å komme til start, ca 2.5 km.

Veien til start.

Start er fra gapahuken øverst vest på toppen Junkerfjellet. Det er bare mulighet for oppvarming på grusveien.

Her vil starten gå

Her vil starten gå

Gapahuken mot vest

Gapahuken mot vest

Share

About Arne Kristian Nordhei

websjef bodo-orientering.no

Comments are closed.